Duurzaamheid

Duurzaamheid in je interieur

Hergebruik materialen


In ieder ontwerp waar ik mee aan de slag ga, probeer items te hergebruiken. Op deze foto zijn de lampen hergebruikt. De staande lamp komt uit de kringloop. De stoelen voorin en aan de werktafel zijn hergebruikt. De werktafel: van 2 twee tafels 1 lange tafel gemaakt door de aannemer om aan te werken of met velen aan te eten.

Besparende kranen

Grohe heeft energie besparende kranen voor de badkamer, ook wel de Cold Start kraan genoemd. Cold Start is een verzamelnaam voor wastafelkranen die opstarten met koud water als de hendel in de neutrale positie staat (in het midden). De hendel is niet meer naar links en naar rechts te bewegen zoals traditionele kranen. Bij een Cold Start kraan wordt er gestart met koud water. Hierdoor gaat de cv-ketel of boiler niet elke keer aan wanneer je de kraan opent voor bijvoorbeeld tandenpoetsen. Dit scheelt enorm in stookkosten. Dus minder energiekosten. Dit is goed voor je portemonnee, en beter voor de natuur!

Waterontharder

Waterontharder, slimme keuze voor gezondheid, huis en milieu.

  • Minder kalk op jouw sanitair & tegels
  • Zachter voor jouw huid & haar
  • Beter voor het milieu
  • Behoud van jouw apparatuur
  • Bestaande aanslag verdwijnt

Velours gordijnen

Isolerende en thermische gordijnen:

Met isolerende of thermische gordijnen isoleer je snel en eenvoudig je ramen. Via het raam verlies je in de winter constant warmte ook al heb je dubbel glas. In de zomer komt de warmte juist binnen.

Rolgordijnen en plisségordijnen  kunnen voorzien zijn van een thermische laag, waardoor deze een isolerende werking hebben. Plisségordijnen hebben een honingraat waar stilstaande lucht tussen blijft hangen. Gebruik maken van twee lagen, lees overgordijnen toepassen over vitrage,  rolgordijnen of plissés werkt  ook goed. Tussen de lagen blijft ook stilstaande lucht staan. Overgordijnen van velours of andere dikkere (thermische stof) werken zowel isolerend, akoestisch als verduisterend en geven ook een luxe, hotel chique uiterlijk!

Duurzaamheid in de badkamer

Ga je een nieuwe badkamer aanschaffen of bepaalde elementen vervangen? Hoe kun je duurzamer omgaan met de wereld van morgen:

– koude start kranen, zie werking en beschrijving hierboven “Besparende kranen”.

– Led verlichting in de spiegels. Led verbruik minder energie dan halogeen en tl verlichting. Mocht je halogeen spotjes in het plafond hebben, zijn deze te vervangen door led. 

– natuurlijke materialen. Het badmeubel is gemaakt van echt hout door een lokale meubelmaker. Bomen worden opnieuw geplant en zorgen voor zuurstof. Door met lokale arbeid te werken, is het logistieke proces korter en is er minder CO2 uitstoot.

– Waterbesparende kranen. Regendouches en handdouches kunnen veel water verbruiken. Wist je dat er een energiestand (eco stand) op douchekranen bestaat of dat er waterbesparende regendouches zijn? Deze zijn begrensd op de hoeveelheid water per minuut.