ISH frankfurt 2023

Eens in de twee jaar is de Europese sanitair beurs ISH in Frankfurt. Grote merken showen de nieuwe series of prototypes voor de komende twee jaar. Hieronder vind je een impressie van de trends gespot op de beurs. Of trends, die al aanwezig waren en die hun voortgang houden of zijn uitgebreid..

Hotel chique

Je badkamer er laten uitzien zoals een hotel badkamer. Deze trend is al langer aanwezig en blijft. De uitbreiding is vooral te zien in de kaptafels. Badkamers of aangrenzende slaapkamers worden uitgebreid met een kaptafel in dezelfde stijl als het badmeubel. De luxe gekleurde kranen in brons, koper en goud worden uitgebreid naar een complete match met douchewanden, grepen en  accessoires zoals inbouwnissen. Materialen als keramisch marmer en houtstructuren.

Scandinavië - Japandi

Rust, eenvoud, en de natuur kenmerkt de Scandinavische en Japandi (Japans – Scandinavisch) stijl. Een klein beetje zwart in kranen, spiegel of lampen toevoegen geeft iets meer contrast aan de badkamer. Materialen als hout, rookglas en structuren van stucwerk in koele vergrijsde of warme beige tinten.

Biophilic

Ontwerpen met de natuur; we halen de natuur in onze badkamer. Deze trend is al aanwezig en wordt doorgezet en is niet meer weg te denken. Bij biophilc gaat om welbevinden van de mens en de natuur. Hoe staat de mens in contact met de natuur. Dat zorgt voor een betere ontspanning en gezondheid. Materialen  zoals hout, keramisch natuursteen of natuursteen, groene accenten of planten. Duurzame materialen- gerecyclede materialen of hergebruik. De stijl kan uit eenlopen van heel weelderig of heel sereen.

Transparante trend, organische vormen en kleur bekennen

Transparantie zoals glas in verschillende structuren of afwerkingen lopen door alle thema’s heen en kunnen overal worden toegepast. Zowel in Hotel Chique, Retro als Biophilic. Organische vormen in waskommen en spiegels passen ook in verschillende woonstijlen.
Spiegels met gouden rand passen prima in de Vintage en Hotel Chique woonstijl. De ovale spiegel met zwarte rand misstaat zeker niet in Japandi woonstijl. De spiegel zonder rand past goed in Biophilic en Scandinavisch. Hij straalt rust en kan zelfs stralen als de opkomende zon!
De Toog is weer helemaal terug, in spiegels, deuropeningen en zelfs nissen in de muur. De woonkamer als inspiratie voor jouw badkamer, door vloerkleden, fijne stoel, staande lampen en dressoirs (mooi gestyled met kaarsen en vazen) toe te voegen!
Over de gehele beurs was het ook kleur bekennen. Van lichtblauw naar cobalt blauw, van oranje tot warm terra, van licht roze naar paars, van lichtgroen naar petrol en van karamel naar warm oker. Welke trendkleuren de eindstreep halen of welke kleur als protype blijft steken zal de tijd leren.