Voor een kinderdag verblijf een nieuwe look & feel ontworpen. Deze opdracht heb ik samen met Marlies van Wuckhuyse van MVWdesign uitgevoerd. Het pakket van eisen was meer rust en eenheid tussen de groepen. Een warme uitstraling voor de kinderen en de ouders.Voor het kleur plan kregen we card blanche. Het interieur en met name de ingang moest meer uitnodigend zijn voor de kinderen en de ouders, maar ook voor de medewerkers een fijne plek om te werken. Tijdens de intake kregen we te horen dat ze ook de tuin aan wilden pakken met meer natuurlijke elementen. Dat heeft ons geïnspireerd om buiten naar binnen te halen. Dit past ook goed bij het thema biophilic. Het welbevinden van de mens, fijnere plek voor de medewerkers en ook meer rust en eenheid in alle drukte van een kinderdagverblijf. 

Ingang en verblijfshal voor & na

Vanaf de ingang naar de gezamenlijke hal en de gang naar de andere groepen hebben wij gekozen om naadloos behang in groen tinten toe te passen. De groene golflijnen stellen een bos voor, waardoor we de natuur naar binnen hebben gehaald. Omdat er jasjes en schoentjes in allerlei kleuren voor kwamen hebben we voor een rustig patroon gekozen. Door het behang door alle gangen toe te passen, is er verbinding ontstaan tussen alle groepen. Het behang is op maat gemaakt in samenwerking met een fotograaf en een bedrijf gespecialiseerd in naadloos behang. Het behang is ook behandeld, zodat het makkelijk afwasbaar is.

Maatwerk kast

De gezamelijke verblijfshal heeft verschillende doeleinden. De grotere kinderen voor bereiden op de lagere school, spelen met grote elementen en in kleine groepen activiteiten doen. Dit vroeg om meer gezelligheid en opbergruimte. Wij hebben een maatwerk kast ontworpen met een tafeltje om aan te spelen in de vorm van een huisje en daaromheen heel veel opbergruimte. De keukendeur is in de kast verwerkt. De keuken was licht geel en werd in deze fase meegenomen om na 25 jaar te worden vernieuwd. We hebben hier gekozen voor houtlook tegels op de vloer en gezellige groene tegeltjes op de wand. Om het natuurlijke thema vast te houden.

Behang in alle maten en soorten

Op de groepen is er gewerkt met fleurig, kleurig behang met groen tinten, terra cotta tinten en licht grijs. De deuren zijn behouden, omdat het specifieke deuren met hoge grepen waren en gewrapt het een hout folie. Op deze folie zijn de logo’s van de groepen aangebracht. Iedere groep heeft een beren naam, waardoor deze meer herkenning gaf voor kinderen en ouders. De logo’s komen terug in de hal als schilderijen in de kleuren van het beren behang. Ronde muurstickers met beren toegepast om zo ook weer het natuurlijke thema vast te houden en de natuur van buiten naar binnen te halen.