Complete verbouwing jaren 80 woning met uitbouw en opbouw garage. Door wijziging in de locatie van het werkgebied, was een au pair niet meer nodig. Hierdoor ontstond ruimte op de 2e VD. De interieur vraag was  het ontwerpen van twee badkamers, waaronder 1 badkamer nog niet aanwezig was op de 2e verdieping. De ouders wilde ook op de 2e VD gaan slapen, zodat de kinderen op de 1e VD allemaal een eigen slaapkamer kregen. Samen met de aannemer bouwkundig gekeken hoe we om konden gaan met het realiseren van een derde toilet in combinatie met een douche en een badmeubel op deze verdieping. De keuken is naar de voorzijde van de straat verplaatst de eetkamer naar de tuin gericht. De oude keuken is werkkamer & muziekkamer geworden. De woonkamer heeft er bijna 4 meter aan diepte bij gekregen inclusief een schuin dak voor visueel meer ruimtelijk effect. Op de garage was de mogelijkheid om een puntdak te plaatsen, zodat er een chill kamer en extra opbergruimte werd gecreëerd. Door de looproute naar de chillkamer kwam er ruimte voor een perfecte wasmachine – droger – opbergkast.

Keuken

 Voor de keuken is contrast gekozen door het eiland in een petrol kleur uit te voeren en de kasten tegen de muur in antraciet. Het blad is keramisch in een warme beton met grijzen en bruinen en een tikje roest, die de kleur van de cognac leren stoelen oppakt. Naast de wijnklimaat kast is er gekozen voor twee vaatwasmachines om zo altijd een opgeruimde keuken te houden. Voor de tegelvloer in de keuken is een keramische houtlook tegel van 20 x 120 cm verwerkt in een visgraat patroon. De vloertegels is over de gehele begane grond doorgelegd om eenheid op deze verdieping te houden. Keramische vloertegels zijn goed toepasbaar met vloerverwarming en praktisch in onderhoud.

Kleurplan

Kleurplan voor het hele huis was in gelen, blauwen en groenen. De lievelingskleur van de klant zit op de wand bij de openhaard en het mooie warme geel is toegepast in het gehele trappengat van begane grond tot aan de 2e VD.  Groen is met name als accent middels planten toegevoegd en het naadloos behang in de werkkamer. De overige wanden zijn met een zachte zand tint geverfd om warmte uitstraling ten opzicht van de koele kleur blauw en verbinding met de vloer te creëren. De kleuren zijn gekozen n.a.v. het  moodboard dat zelf door de klant was gemaakt. Daar kwamen Marokaanse  en Aziatische invloeden naar voren.

Maatwerk

In de gehele woning is maatwerk toegepast. Dit had drie redenen:

  1. klant wilde heelgraag haar twee kasten uit Azie hergebruiken. De timmerman van de aannemer heeft de deuren en het interieur genruikt om er in bouwkasten van te maken
  2. Om rust en eenheid te bewaken tussen de mooie aanwezige kleuren, visgraat vloer en de meubelstukken die men terug in het interieur wilde toepassen is er gekozen om de nieuwe meubelstukken (tafel, barblad, bureau, TV kast, wasmachine kast, vensterbanken) uit 1 kleur van echt hout te laten maken
  3. Omdat niet alles standaard te koop was, zijn de modulaire bank en de stalen deuren op maat gemaakt
Badkamer & toilet

Voor de badkamers en toilet is ook gekeken naar de Marokaanse invloeden en de trends van dat moment. Visgraat geeft door de manier van verwerken een extra effect. Bij de witte visgraat wandtegels is gekzoen voor een matte en een glanzende uitvoering, waardoor er meer dynamiek ontstaat. De badmeubelen, kast in de schuine kap , vensterbanken en plateau’s van inbouwreservoirs zijn met echt hout afgewerkt in dezelfde kleur als de maatwerk meubelen van de begane grond om zo ook weer de eenheid te bewaken.

Behang

Bahang is op verschillende manieren in verschillende ruimtes toegepast. In twee ruimtes is naadloos behang toegepast, omdat dit betreft maatvoering, schuine daken en een deur een hele fijne toepassing is. Daarnaast wilde de klant graag eigen foto’s toepassen. samen met een fotograaf, die gespecialiseerd is in Happy Walls de Uil op kantoor en het rotslandschap op de slaapkamer gemaakt. De kinderkamers zijn ook met behang uitgevoerd. Op 1 kamer is een schilderij gemaakt van behang omdat deze dochter graag een schilderij op haar kamer wilde, maar degene die was uitgekozen, was recent verkocht.

Verlichting

Voor alle verdiepingen is er een verlichtingsplan en een elektraplan gemaakt. Voor de begane grond is er gewerkt met zwarte inbouwspots in vierkant en zwart schakelmateraiaal, dit is een mooie verbinding naar de stalen deuren, de trap met zwart schilderwerk, de stalen frames van de tafel en stoelpoten. Naast de inbouwspots is er wandverlichting toegepast en lampen op de vloer, om zoveel mogelijk in alle lagen van de ruimte verlichting te hebben. Oriëntatie licht bij de trap toegepast op sensor en in de garage. Ook de buitenverlichting heeft aandacht gekregen, zodat bij betreden van voordeur, garage en achterdeur er in ieder geval licht gaat branden voor de veiligheid. De houten balk in de badkamer op de 2e VD is behouden, deze is geschuurd en zijn originele kleur behouden, er is een led strip achter de houten balk geplaatst. Dit gaf een zeer fraai indirect en sfeervol licht