Voor deze jaren 30 woning een volledige verbouwing van de begane grond. Deze bewoners wilde meer ruimte creëren middels een aanbouw van 3 meter. Ze wilde deze verdieping verduurzamen en geheel gasloos voor de begane grond. De interieur vraag was verduurzamen,  een nieuwe keuken van hout fineer, een werkplek in de woonkamer, ruimtelijk, rust, gezellig, praktisch. In het oude ontwerp zat de keuken aan de achterzijde en de woonkamer aan de straatzijde. 

Keuken voor & na

De keuken is op maat gemaakt door een lokale meubelmaker. Hierdoor konden de kastjes allemaal 1 dezelfde maatvoering krijgen, waardoor een rustig beeld is ontstaan. Duurzaam door gebruik van natuurlijke materialen. Hergebruik van de eettafel, bestaande tafel heeft een nieuwe kleur gekregen en is toegevoegd aan het kookeiland. De keuken is door een lokale interieurbouwer gemaakt, waardoor er  korte logistieke levering was. Gas koken is vervangen door inductie koken. Er is een waterontharder toegepast, die zorgt dat quooker een langere levensduur en op termijn gelijkmatige energie blijft gebruiken, doordat het warmte element niet door kalk wordt aangetast.

Openhaard

De openhaard is verwijderd, dit gaf extra ruimte in het keuken gedeelte. Er kon een extra zonnepaneel op het dak doordat de schoorsteen is verwijderd en geen CO2 uitstoot meer!

Tegels

Over de gehele begane grond is vloerverwarming gelegd, deze wordt middels een hybride warmtepomp aangestuurd, dus elektrisch en geen radiatoren meer! De vloer in de keuken is keramische houtlook tegel in visgraat patroon. Keramische tegels hebben een lange levensduur en zijn praktisch in onderhoud. In dit ontwerp is gekozen voor de warme uitstraling van houtlook in combinatie met de grote 120 x 120 cm in beton look waardoor een mooi contrast ontstaat. De 2 typen tegels worden gescheiden door een stalen vouwdeur.

Woonkamer voor en na

Voor het woongedeelte is gekozen voor grote vloertegels van 120 x120 cm om het optisch groter te laten lijken door minder voegen. De kleuren zijn grijs tinten voor de vloer, 2 wanden in een warme grijs  (zelfs de wandlampen zijn mee geverfd in dezelfde kleur). De gordijnen (in betweens) met natuurlijk linnen, het wollen vloerkleed en het TV op maat zijn  ook in een warme grijs tinten allen in de toon van de vloer.  Het bureau en de plank onder het TV meubel zijn in hetzelfde hout en kleur als de keuken, waardoor eenheid en verbinding ontstaat.

Nieuwe achtergevel met HR ++ glas

De nieuwe aanbouw heeft ook een gehele nieuwe achtergevel gekregen. Over de gehele breedte een nieuw hardhouten kozijn met HR ++ glas. Twee openslaande deuren met een trap naar buiten. De aanbouw is onderkelderd voor extra “droge”opbergruimte en volledig afgetimmerd in hout. Doordat de achter gevel terug valt van de buiten muren geeft dit een extra diepte effect, maar ook zijn de regenpijpen netjes weggewerkt hierin.

Hal & toilet

Ook de hal en de toilet kregen een make over. In de hal en toilet zijn dezelfde vloertegels als in de woonkamer toegepast om zo weer eenheid en verbinding te maken. Hout in een naturel kleur zorgt weer voor rust en balans met de drukke marmeren tegels. Het marmer patroon refereert weer aan het keuken blad. Het sanitair is mat wit met RVS details en geeft een rijke luxe uitstraling.