Hoe het begon?

Zo leuk om te vertellen dat dit mijn eerste opdracht was onder de naam Binnenhuysontwerp. Zo trots op wat we samen met de opdrachtgever hebben gerealiseerd. Het begon op een zomerse dag toen ik de opdrachtgever in het voorbijgaan hoorde zeggen: “ik weet niet goed wat ik met de keuken wil”. Ik dacht dit is mijn moment. Ik heb mijn zelf geïntroduceerd en gevraagd of zij mijn test case wilde zijn voor mijn startende bedrijf, zodat ik mijn werkwijze kon toetsen. We starten met een intake om de wensen en de sfeer te bespreken. De plattegronden werden verzameld, de sfeer van het huis bekeken en zo kon ik aan de slag met het interieurontwerp.

 

Landelijk ontmoet industrieel

Het is een mix geworden van de landelijke en industriële woonstijlen. Door de mix te maken voor de vloeren zowel begane grond als eerste verdieping van een  houten vloer met belgische hardsteen keramische tegelvloer ontstaat er een leuk contrast. Het gebruik van oude oude houten  deuren, op de kop getikt bij een oude bouwmaterialen handel en nieuwe deuren in zwart geverfd kwam er verbinden met de houten vloeren en de kozijnen, die in zwart zouden worden opgeleverd.

Vergrijsde tinten in muurverf sluiten aan bij het betonnen werkblad van de keuken en belgisch hardsteen keramische tegels in de badkamer en toilet. De vloer van het toilet loopt door in de hal, waardoor dit eenheid uitstraalt en ook praktisch is bij binnenkomst van de achterdeur en voordeur.

De badkamer

De badkamer wilden ze in eigen beheer doen en hebben ze dus casco laten opleveren. Mijn expertise in badkamers kwam hiervoor goed van pas! Ik heb de badkamer ontworpen en een voorstel gedaan voor materialen in dezelfde woonstijlen landelijk & industrieel. Toen het ontwerp was goedgekeurd heb ik een technische tekening gemaakt, waarbij het leidingwerk door de aannemer in de bouw al op de juiste plaats was aangebracht, zodat de installateur / tegelzetter snel aan de gang konden om de badkamer te realiseren.

Maatwerk

De stalen deuren zijn op maat gemaakt door een lokale metaalbewerker. Nadat de vloeren en wanden gereed waren, is er in gemeten. Voor de overgang van de hal naar de woonkamer is er gekozen voor een taatsdeur. Tussen de woonkamer en de keuken is gekozen voor een schuifdeur.

De dochter van de opdrachtgever had als wens een bedstee. In de meisjes slaapkamer is op maat een bedstee gemaakt wederom met een landelijke touch. Door het bed op maat te maken is er ook goed nagedacht over opbergruimte.

Raambekleding

Ook voor de raambekleding is vastgehouden aan de woonstijlen landelijk & industrieel. Zwarte horizontale lamellen versus linnen vouwgordijnen. Op de ouderslaapkamer zijn raamluiken toegepast, die ook bij de oude bouwmaterialen handel zijn aangeschaft.