Het plan

Voor een jaren 80 woning een gehele nieuwe 1e verdieping ontworpen. De wens van de klant was een tweede badkamer en een apart toilet. Het huidige toilet zat in de standaard badkamer. De bewoners hebben gekozen voor een opbouw op de garage, waardoor hun wensen gerealiseerd konden worden. Voor de kleur inspiratie is gekeken naar het interieur op de begane grond en de persoonlijke wensen van de bewoners; een gezin met twee kinderen.

Om de opbouw van de garage te benaderen moest in de buitenmuur een doorgang gecreƫerd worden. In de nieuwe aanbouw is een tweede badkamer en slaapkamer gerealiseerd. Hierdoor kon de slaapkamer van de andere dochter groter worden Van 2 slaapkamers is 1 grote slaapkamer gemaakt. Bij de ouders is een en suite badkamer met douche en badmeubel maakt, weliswaar met een deur vanuit de slaapkamer i.v.m. lichtinval. het aparte toilet is in de gang centraal gelegen en voor iedere slaapkamer goed toegankelijk. De afvoer van het toilet gaat bij het trappenhuis naar beneden waardoor dit ook technisch haalbaar was.

Maatwerk

Ieder interieur is maatwerk, omdat de wensen van de klant allemaal individueel en persoonlijk zijn. Omdat ik het kleurgebruik van de begane grond wilde doortrekken naar de 1e verdieping, is er ook gekozen voor maatwerk badmeubelen en maatwerk wasmanden met schappen. In de woonkamer ligt een echte houten vloer, de keuken en de gang liggen tegels. De combinatie van koele en warme kleuren en de combinatie van gladde en relief materialen. Grote mat witte tegels waardoor relatief weinig voegwerk zichtbaar is. Door dezelfde houtkleur en stijl aan te houden, straalt het eenheid, rust en warmte uit! Het kleurgebruik begon met blauw en rose, maar is tijdens het proces voor de kinderen naar groen aangepast, weliswaar met rose accessoires.