Een boerderij met twee verdiepingen

Een verbouwing van een oude boerderij met twee verdiepingen,. De boerderij was al in gebruik voor een naschoolse opvang voor kinderen met een beperking en een buurthuis met verschillende activiteiten. Door het samengaan met een andere locatie met dagbesteding moest de boerderij anders worden ingedeeld. De functie van naschoolse opvang bleef op deze locatie maar werd naar de eerste verdieping verhuisd. De functie van dagbesteding moest worden toegevoegd met een professionele keuken op de begange gronden de functie. De naschoolse opvang moest opgesplitst worden in twee groepen van verschillende leeftijden en een gezamenlijke ruimte voor gezamenlijke activiteiten.

Samen met een architect en de aannemer eerst gekeken naar de juiste indeling. Het draaien van de centrale trap, waardoor de naschoolse opvang een eigen entree heeft gekregen. De positie van de professionele keuken bepaald en de ruimtes daarna logisch ingedeeld met de aparte ruimtes voor de leeftijdsgroepen voor de NSO en op de begane grond meer openheid en een gezellige woonkamer.

Een verbouwing van een oude boerderij met twee verdiepingen,. De boerderij was al in gebruik voor een naschoolse opvang voor kinderen met een beperking en een buurthuis met verschillende activiteiten. Door het samengaan met een andere locatie met dagbesteding moest de boerderij anders worden ingedeeld. De functie van naschoolse opvang bleef op deze locatie maar werd naar de eerste verdieping verhuisd. De functie van dagbesteding moest worden toegevoegd met een professionele keuken op de begange grond. De naschoolse opvang moest opgesplitst worden in twee groepen van verschillende leeftijden en een een ruimte voor gezamenlijke activiteiten.


Samen met een architect en de aannemer eerst gekeken naar de juiste indeling. Het draaien van de centrale trap, waardoor de naschoolse opvang een eigen entree heeft gekregen. De positie van de professionele keuken bepaald en de ruimtes daarna logisch ingedeeld met de aparte ruimtes voor de leeftijdsgroepen voor de NSO en op de begane grond meer openheid en een gezellige woonkamer.

Interieur Plan 1

Voor het interieur plan voor de NSO en Buurthuis zijn twee invalshoeken gebruikt.

Interieurplan 1 NSO

Kleuren geïnspireerd op de natuur, omdat de boerderij omgeven is met bomen en een grote tuin om in te spelen. Kleuren levendig maar geen harde kleuren, omdat de kinderen al veel prikkels moeten verwerken. Samen met de begeleiding ook de kleuren afgestemd.

Meubilair werd hergebruikt. Om verbinding te maken tussen de drie ruimtes, is de opbergkast van voor naar achter in dezelfde speelse kleuren op maat gemaakt. Omdat de kinderen veel knutselen zijn er tussen door schappen gemaakt om de werkjes neer te zetten.

Interieur plan 2

Voor het interieur plan op de begane grond was een schilderij de inspiratiebron in combinatie met de kleuren van De Klup. Omdat de boerderij landelijke details heeft en in een groene omgeving ligt hebben we daarmee ook rekening gehouden met het interieurplan. Het buurthuis en dagbesteding moest een gezellige woonkamer worden waar de mensen zich thuis voelen. Waar ze met elkaar kunnen eten en activiteiten kunnen ondernemen, zoals muziekavonden, film kijken, feestjes en spelletjes. De indeling is ruimtelijker geworden doordat er een muur tussenuit is gegaan.

Doordat de trap is gedraaid en de NSO een aparte ingang heeft gekregen, moest er een nieuwe doorgang gecreëerd worden naar de voorkamer. Deze kon breder dan een normale deur, waardoor we schuifdeuren hebben toegepast, die de ruimte kunnen afscheiden of juist open gezet kunnen worden om erbij te betrekken. Ook hier werd het meubilair behouden. De Klup bleek te beschikken over design meubilair uit de jaren 70! Er is een professionele keuken gemaakt die betreft kleur en behang is omarmd, zodat het een geheel werd met de eetkamer. De bar is door kleine ingrepen gemoderniseerd middels nieuwe tegels, barblad en lampen.

Materialen plan & duurzaamheid

Uit oogpunt van duurzaamheid & financiën hebben we een groot aan meubelstukken hergebruikt of een make over gegeven. Doordat er ook een locatie opgeheven werd, zijn er stoelen, tafels en kasten mee verhuisd. De oranje retro lampen hebben allemaal een nieuwe plek gekregen in het lichtplan en passen perfect bij de oranje stoelen. De buffetkast past super in de landelijke sfeer van de boerderij. De eetkamertafel is door de timmerman van twee tafels naar 1 lange tafel gemaakt, waar ze met 12 personen fijn aan kunnen eten of als werkplek kan dienen of een heerlijke leestafel.

De opbergkast heeft een makeover in kleur gekregen. Door de bordeaux kleur in combinatie met de landelijke gordijnen met kant en groen linnen is het zoveel warmer en huiselijker geworden.

De bar is gedeeltelijk aangepast. De keukenkastjes zijn behouden, de nieuwe bar is betegeld en heeft een nieuw barblad gekregen, een ware metamorfose!

Zo hebben vele materialen een tweede leven grkregen.